2011/03/08

Minőségi ajándéktárgy Turistáknak - Sajtó közlemény


Minőségi ajándéktárgy turistáknak


Ez év áprilisában új kezdeményezés indul el a BTSZK Budapesti Turisztikai Szoláltató Központ Nonprofit Kft., a Néprajzi Múzeum és a Néprajzi Múzeum Baráti Köre összefogásával.
A három szervezet a közeljövőben egy alapvető szemléletváltást szeretne a magyar kézműves szakmában meghonosítani. Az utóbbi évek során egyrészt a gazdasági recesszió és a korlátozott megjelenési lehetőségek, másrészt a gyakori személyi változások következtében a kézműves vásárok színvonala csökkent. 
Egyre szűkül a magyar kézművesség hagyományait folytató, ugyanakkor korszerű, a mai tárgykultúrába illeszkedő termékek köre. Néprajzos és turisztikai szakemberek közös munkájával, többféle szempontot is figyelembe véve formálódik majd az a korszerű vásár-kép, mely a pozitív ország- és városimázs kialakulását is elősegítheti.

A kézművesek részéről rendkívül nagy a fogadókészség az újfajta kezdeményezésre, mely olyan alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínál, akik az eddigiek során minőségi termékeikkel nem jelenhettek meg turisztikailag frekventált rendezvényeken. 
A Néprajzi Múzeum megújuló Húsvéti Kézműves Vására április 16-17-én számukra is alkalmat kínál a bemutatkozásra. 
A három szervezet többek között olyan újszerű, esztétikus, tényleges használati funkcióval is rendelkező kortárs alkotásokat vár, melyek az adott régiót, mesterséget képviselik, és örömet okoznak ajándékozónak és ajándékozottnak egyaránt. 
Az áprilisi vásáron nem csak néprajzos és turisztikai szakemberek, de a közönség is szavazhat a legkedvesebb termékekre. A sikeresen szereplő kézműveseknek lehetőségük nyílik majd a Karácsonyi Vásáron való részvételre, és egy majdani szuvenírbolt-hálózat termékpalettájának alakítására is.

A Néprajzi Múzeum Baráti Köre az év során több műhelybeszélgetés-sorozatot szervez „Turizmus – Kortárs kézművesség – Szuvenír” címmel, melyre marketingszakembereket és kézműveseket várnak kötetlen eszmecserére a nívós ajándéktárgyakról. 
 
A Húsvéti Vásárra történő jelentkezésről további információ:
Kupenova-Rónai Tánya, Néprajzi Múzeum, 

e-mail: neprajzimuzeum.baratikor@gmail.com


BTSZK sajtóközlemény

 


by Szaszi

Nincsenek megjegyzések:

Blog Archive