2009/06/06

7 dolog rólam

Kiseri játékra hívott, melyben 7 dolgot kell magamról elárulni :))
Hát lássuk csak.....

1.Szeretem a néprajzot,a hagyományokat, különféle népek kultúráját különösen a Kelta, szkíta, avar, indián kultúrát.Gyűjtöm is a régi használati tárgyakat-van már egy szép kis cserép gyűjteményem és szőtteseim is vannak. Ha megtehetném régi használati tárgyak sokaságát szeretném magam körül tudni. - férjem nagy örömére..mi ez a sok kacat itt:)?
Évente a Szentendrei Skanzen látogatása -elmaradhatatlan program :), illetve amerre éppen járunk Magyarországon Tájházak, múzeumok ottani régi életformák felkutatása, kötelező megnézése.
Nemcsak a tárgyakat gyűjtöm, hanem a mintáikat is megpróbálom....összeszedni:) alkalmazni, új és mai tárgyakra becsempészni, újra felfedezni, átformálva továbbadni..


2. Agyagozás, agyagművesség, kerámiázás.......hogy egy darab sárból az ember lánya eléri, hogy használati tárgy legyen kuglófforma, pohár, szilke, valami hasznos dolog nem csak néznivaló :) az valami csoda:)
Imádom... sajna kevés az időm, hogy nagyon komolyan foglalkozzam vele.... sosem fogom( soha se mond, hogy soha) olyan módon űzni ezt a foglalatosságot, hogy csak ez töltse ki az életem bár ki tudja:)))
Van még fejleszthető ezúton is rajtam, bennem ezért folyamatosan tanulok, képzem magam..

3. Könyvek: Imádom--kislány korom óta nagyon szeretek olvasni, ez annyiban változott, hogy most már sajna kevesebb az időm... de azért 1 héten 1 könyv a norma:)))
Most egyszerre két könyvet is olvasok :) Cornelia Funke : Tintaszív és egy komolyabb téma Emily Wu: Madártoll a szélben

4. Családom..lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem:( A két fiam és férjem kitöltik szó szerit az életem és lassan de biztosan eljön az a nap is, amikor a fiúk kirepülnek ettől nagyon félek:(( és próbálom kitólni ezt az időt amíg lehet.Minél többet együtt töltsük el az időt, azért szeretem a közös családi nyaralásokat, kirándulásokat...és nem szeretnék még lemondani róla :(

5. Természet: Ne csak kint hanem bent is szeretem a natúr, természetes dolgokat...szeretek kirándulni, biciklizni, természetes vizekben fürödni valahogy teljesen más mint az uszoda....
Szeretek ülni és nézni egy szép lepkét, az állatok viselkedését, vagy csak úgy illatolva a levegőt, eső után.... pocsolyákba taposni.....de egy felnőtt ezt már csak ritkán teheti meg :((((

6. Zene: Mindenevő vagyok úgymond.. korral , hangulattal változik az ízlésem, de örök kedvenc a világzene és a Rock. Ha olyan hangulatom van csak magam énekelgetek mint a régi lányok asszonyok..

7. Imádok szervezkedni, intézkedni bár néha fárasztó.. de akkor is.. ezt nekem találták ki.
Amikor már révbe ért valami azt már inkább hagyom de addig míg ötletelni kell, kitalálni elindítani a dolgot az igen:)))) viszont a pénzügyekkel hadilábon állok, álltam is mindig, sajna vannak mindig dolgok amik velem szembe jönnek és nem tudok nekik nemet mondani....

+1 Örök fogyókurázó vagyok..... soha sem vagyok megelégedve magammal.... kicsi vagyok, barna hajú, vékony derekű, " dús" keblű és és magas vékony atléta vörös amazon szerettem volna világ életembe lenni :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hát tömören ennyi, akinek tovább adnám a labdát...Eszter, Ilda, CCsigaház, Palócprovance, Napmátka,Wattacukor, Martimezt és mindenki akinek kedve van egy kis játékra

Nincsenek megjegyzések:

Blog Archive