2009/04/14

Húsvéti ételek- jövőre is :)))

Nagyon kevés idöm maradt, a Húsvéti készülődésre, azért 2 receptet megosztanék veletek, amit minden évben Húsvétkor elkészítek.

1. Sárga túró: Ezt férjem keresztanyától kaptam- én viszem tovább a tradíciót- Húsvétkor az egész családnak én készítem el:)
Nem egy nagyon bonyolult recept, de nagyon finom.
Ami kell hozzá:
1l tej, 15 dkg cukor, pici só, 10 egész tojás, 1/2 csomag
mazsola, 1 csomag vaníliás cukor.
A tejet felteszük a cukorral a vaníliás cukorral, mazsolával és a nagyon alaposan felvert 10 tojással főzni, jó sűrűre főzzük-gyakran kavargatjuk

A kész, már jó sűrű géz
be kell kiszedni--> valahol csöpögtetni--> a levet fellehet fogni, mert nagyon finom ital. Amikor ár nyomás hatására se csöpög belőle semmi, kuivenni a gézből valamilyen formába nyomkodni hűtőbe tárolni. Szeletelve tálalni.

2. Mazsolás kuglóf:
Ami kell hozzá:
4 tojás, 14 dkg porcukor, 12 dkg darás lisz-Rétes liszt, 1/2 csomag vaniliás cukor, 5 dkg mazsola, vaj és kristálycukor a forma
kikenéséhez.
3 sárgáját, és 1 egész tojást, 14 dkg
porcukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd szépen lassan hozzákeverjük a lisztet.A fehérjét kemény habbá verjük. Lassan kézzel hozzá tesszük a lisztes tésztához. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk leszárítjuk majd egy kevés lisztbe megforgatjuk így tesszük majd a tésztába.
A kuglóf
formát kikenjük vajjal, megszórjuk kristálycukorral, mehet bele a kész tészta. 180 °C-on lassan szoktam sütni, a forma tetejére sütőpapírt teszek, hogy nehogy hamar barnuljon. Tű próba-> és már ki is lehet borítani a formából:) Lehet rá csoki mázat, porcukrot szórni díszítésnek. A tésztájába is lehet akár kakaó, akár kókusz ki hogy szereti. Jó étvágyat--Jővőre:)))


Nincsenek megjegyzések:

Blog Archive