2009/02/02

Mosószóda


Vettem belőle és nekem bevált !
Mosószóda

MOSÓSZÓDA (Na2CO3) Vízlágyító, ezáltal a mosópor valóban hatékonyan tisztít (köztudott, hogy a kemény vízben nehezen oldódik a mosópor). Tisztító, zsíroldó hatása miatt erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására kiválóan alkalmas, általános tisztítónak is használható. Környezetbarát, mert olyan körfolyamatban állítják elő, amelynek nincs káros mellékterméke. Túl nagy mennyiségben a talaj szikesedését okozhatja, ezért azokon a csatornázatlan
területeken, ahol magas a talajvízszint, nem ajánlott.
Másutt kiválóan helyettesítheti a foszfátos tisztítószereket.( Ecetes öblítés ajánlott!) HASZNÁLATA MOSÁS: a mosóporadag 1/3-a, tetszés szerint fele helyettesítendő mosószódával. Nem veszi ki a textíliák színét, minden puhább, tisztább lesz. Ajánlott hőfok: 60°C, 40°C
ÁZTATÁS: az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztassuk be langyos, szódás vízben! Itt ügyelni kell a textília színtartósságára!
MOSOGATÁS: 5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket utána ecetes vízzel kell leöblíteni, különben foltosan száradnak. Alumínium edényeket nem szabad vele tisztítani!
ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁS: 1 liter meleg vízben oldott 1 evőkanál mosószóda a legszívósabb tűzhelyeket, a legzsírosabb csempét, linóleumot is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatjuk, szagtalaníthatjuk.
Általános tisztítófolyadék: 1 liter forró víz, 3 evőkanál mosószóda. A tisztított felületet kezelés után vízzel kell leöblíteni! A mosószóda száraz, hűvös helyen tárolandó.
Ha valaki érzékeny bőrű, gumikesztyűben dolgozzon vele, mert szárítja a bőrt!
.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Archive